8 feb. 2012

Ändrat igen..

Fick en kommentar om att dom ändrat ansökningskraven igen och tagit bort högskoleprovet helt.
Hurrey!! Eller?
Undrar varför?

22 kommentarer:

  1. Hej Jimmy!

    Förstås kul för din del. Dock blir det nog nu ännu tuffare konkurrens när tekniskt sett alla kan söka. Det blir en ännu större tombola att slänga in sin lott i...

    /Andreas

    SvaraRadera
  2. Jag var själv en av dem som jublade över de återigen ändrade kraven. Visst är vi fler personer i tombolan, MEN hoppas och tror att de inför kommande sökomgångar kommer att läsa igenom varje ansökan och ha det som underlag för vem som kommer till fys eller ej. Så lyckas man skriva ett ruskigt bra personligt brev där man framhäver sig själv så har man nog en bra utgångspunkt :)

    SvaraRadera
  3. Det är trots allt bättre att ha sitt personliga brev bland 9000 sökande än kanske 15000 sökande som det kanske ökar till nu. Men visst, har man ett killer personligt brev så. Men vem kan bedöma det? Hur man ska man särskilja dem? De kan vara bra på olika sätt. Detta blir iaf en utmaning för rekryteringen...

    SvaraRadera
  4. Absolut är det en rejäl utmaning för dem! Klart vill man ha så få sökande som möjligt ;) Lite synd dock att de slopar svenskan o samtalet då det för min del kändes riktigt bra. Men vem vet de kanske korrigerar behörigheterna fler ggr inför kommande omgångar...Huvudsaken är att det är bra folk som kommer in som verkligen vill det. Förhoppningsvis är det I princip samma folk som kommer in oavsett hur de väljer ut sina studenter. //Erica

    SvaraRadera
  5. Vi får väl se hur det går. Jag tyckte också det var bra med någon slags gallring innan man skickar till fys och ct. Nu har man ingen aning om vad som kommer förrens till fysen. Och då kanske inte ens de som vill mest kommer dit.

    SvaraRadera
  6. Det är ju bra att dom har tagit bort svenska provet med! :)
    Men lycka till! , när ska du söka , nu?

    Där du pluggar nu till idrottspedagog, är det bara tillfälligt till du kommer in på PHS? :)

    SvaraRadera
  7. Till tidigare talare: Du skulle bli förvånad över hur många "puckon" det kommer in på skolan även med de tidigare kraven. Man undrar ofta hur i ..... vissa lyckades ta sig i till skolan.

    / Sebbe

    SvaraRadera
  8. Bra att dom tagit bort svenskaprovet?!? Ni måste skämta.
    Nu kan i stort sätt varje människa söka till utbildning. Färgblind? Astma? Analfabet? Välkommen till Polisen... Det är ett skämt, som att det inte kommer in nog med idioter på utbildningen.

    SvaraRadera
  9. Skojar du? Jag trodde ju någonstans att de just hade alla tester/samtal för att sålla bort olämpliga eller se igenom folk som söker in Som varken är lämpliga på skolan eller som polis i yrkeslivet... Känns trist att höra att olämpliga kommer hela vägen när man själv lägger ner tid, kraft och pengar för att öka sina möjligheter att komma in. En fråga av ren nyfikenhet då du verkar insatt i vad det är för folk på skolan: när du menar att många "puckon" tagit sig in, på vilket sätt är de olämpliga eller vad är det som utmärker dem?
    /Erica

    SvaraRadera
  10. Hej Jimmy! Vad tycker du om de nya antagningsreglerna? Tror du dem ökar dina odds att komma in? Mvh Andreas

    SvaraRadera
  11. Hej Andreas! Bra fråga. Jag tror att set kommer att försvåra för mig. Antalet ansökningar kommer skjuta i taket och eftersom de bara har brevet och meriter att gå på känner jag inte att jag har något direkt övertag. Kanske när jag är klar med ledarutbildningen, bara kanske.
    Att gamla resultat inte ligger kvar gör mig inget just nu för jag skulle ändå gjort om dem i höst om jag inte kommer in till HT

    SvaraRadera
  12. Tack för svaret. Jag håller med angående att det är bra att man för göra om allt och inte låses under tre sökomgångar. Det andra som är bra är att det är samma fysiska krav på killar och tjejer. Det tyckte jag redan innan. Jättekonstigt att det var olika tider innan, så fungerar det direkt inte i övriga arbetslivet.

    Men att antalet ansökningar kommer öka är givet. Sedan om det leder till att fler unga kommer in är kanske inte så troligt ändå. För går man på meriter och annat så har äldre personer skrapat på sig mer meriter. Sedan är det svårt att säga vad som är mer meriterande än annat. Men till sist hoppas jag att det är personligheten och även ens målmedvetenhet som betalar av sig. Jag gjorde CT samtidigt som dig och har varit låst nu, men förhoppningsvis får man chansen att göra om testerna(vilket inte är säkert) och verkligen visa att man vill.
    /Andreas

    SvaraRadera
  13. När får du reda på om du har kommit in denna gången? :)

    SvaraRadera
  14. Jag tycker att det är synd att dom ändrat till tjejernas tid på 10.15.
    Enligt mig är det på tok för lång tid.
    Harres är lite mer okej med killarnas höjd okej tjejernas tid.

    Jag hoppas verkligen att det är; som du skrev, personligheten och målmedvetenheten som betyder mest men många kommer inte ha möjlighet att visa det då de inte kommer komma vidare till CT.
    Många kommer till fysen och många kommer klara den. Urvalet sen blir en utmaning.

    SvaraRadera
  15. Har för mig att dom brukar säga strax innan midsommar men det brukar inte ta så lång tid.
    Någon gång i maj kan jag tänka mig.

    SvaraRadera
  16. Jag tycker att det väl är ok med tiden så länge det gäller båda könen. Det ska inte göras skillnad på det, fungerar ju inte så i praktiken. Tror det eller ej men det finns faktiskt personer som inte klarar 2 km på den tiden. Och det viktigaste är faktiskt inte att kunna springa så snabbt utan bara att ha en sund och "normal" kondition och livsstil.

    Håller med om problemet vid sållning från fys till ct. Det blir en tuff gräns att dra, vad går man på där liksom? Kommer man kalla fler till fys och ct? Hur många ska in kommande år? Det är många frågor som ställs på sin spets. Iaf hoppas jag som jag skrev innan att ens vilja och målmedvetenhet i kombination med personlighet leder en till ens mål!

    SvaraRadera
  17. Testerna har ingen egentligen ingen betydelse. De flesta på skolan sunkar ihop under studietiden.

    SvaraRadera
  18. Vet du vilken tid det är nu man ska klara av att springa 2 km på ? :)

    SvaraRadera
  19. Självklart hoppas jag att du Jimmy kommer in på polishögskolan så snart som det bara går.
    Men vad tror ni om utbildningens trovärdighet? I princip inga krav alls förutom de fysiska vad säger det om en polis? Måste han/hon bara vara stark? Empati? Intelligens? psykiskstyrka? räknas inte det alls längre. SOm för mig (som inte har någon koll egentligen) är viktigare egenskaper än att polisen är stark.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grymt segt svar.. Sorry Amanda!
      Det verkar vara ett sätt att komma närmre en 3-årig högskoleutbildning. Läste det någonstans.
      Dom fysiska kraven är inte jobbiga eller direkt svåra att uppnå om man har grundfysik.
      Dom har testerna för att komma åt skador, bland annat. Man måste kunna lyfta en docka som väger 77kg utan att knäna viker sig.
      Som Anonym innan mig skrev så är det förthoppningsvis de bästa som kommer in fortfarande.
      Antalet sökande kommer bli många fler så det blir fler att välja på vilket kan göra det jobbigt för rekryterarna men de har också chansen att hitta guldägg som blir kanonbra poliser men som inte riktigt skulle klarat av svenskan.
      Jag vill tro att detta är genomtänkt och att det är till det bättre :)

      Radera
  20. Men Amanda de väljer ju fortfarande ut vilka de tycker är mest lämpliga. Så det blir inte bara skrot som kommer in.

    SvaraRadera
  21. Jag personligen tror att det har målats upp en förskönad bild av att vara polis. Många tror nog de kan förändra världen och människor i allmänhet. Jag känner många polisen och det är verkligen inget glammigt yrke och framförallt blir du inte rik på det. Lönen är rätt dålig med tanke på vad för arbete du utför samt vilka risker som finns. Tror att rätt många som söker inte fullt ut vet vad det innebär att vara polis.

    Att antagningskraven sänkts kan vara både bra och dåligt som Jimmy skrev här ovan. Att vara verbal och social och kunna utrycka sig är enormt viktigt som polis. Därav kanske det var dåligt att svenskprovet togs bort. Det garanterar en del läsförståelse samt att man inte är helt väck i det svenska språket. Men man får förmoda att det garanteras via CT istället på något sätt.

    För min egen del kommer jag fortsätta söka även om jag är i den målgrupp som troligen har det svårast att komma in. Mångfald är jag för och det är bra. Men jag står fortfarande för att det är den som är mest lämpad för yrket som ska få chansen att utbildas. Sedan vilket kön,religion,ålder man är kan kvitta. Det gäller bara att förmedla rätt bild av en själv på CT. Jag har varit där en gång och eftersom jag inte pluggar på PHS nu så lyckades jag tydligen inte. Men det är inte helt lätt att skapa en rättvis och korrekt bild på den lilla tiden man träffar rekryteringen. Men jag kämpar på!

    SvaraRadera