7 maj 2011

Detta...

...ska jag förhoppningsvis syssla med i höst. Det jag hade funderat länge på, väktare, känns inte längre aktuellt.
Jag vet egentligen inte varför jag inte längre känner suget. Jag tror att det är för att jag inte alls vill vara väktare, egentligen.
Jag vill bli polis, inget annat.
Därför är det inte jobba jag ska göra utan plugga.

Jag har kollat på en del utbildningar och den jag fastnade för var....... Idrottspedagog!
Läs mer om utbildningen här. Info om kursen!

11 kommentarer:

  1. Hej Jimmy! Du vet att jag tycker om dig, här kommer min åsikt.

    Om jag var du så skulle jag söka en kurs eller två på universitetet som kan vara meriterande för polisutbildningen, riktigt vad det kan vara vet jag inte men jag är säker på att det finns alla möjliga kurser och utbildningar. Rent spontant känner jag en grundkurs i tex psykologi, grupp-psykologi, det finns många former av historia som jag tror kan vara nyttiga och meriterande. Jag vet att anmälan har gått ut men man kan alltid göra en sen anmälan och på kurser kommer man ofta in, eftersom att universitetet vill ha så många studenter som möjligt.

    Jag tycker att själva utbildningen du har valt låter intressant MEN (!) den utbildningen blir värdelös då det finns en utbildning på universitetet och högskolor som är "samma sak" men djupare. Isf tycker jag att du ska söka idrottsvetenskapliga kurser på GIH eller universitetet, jag vet att det även finns på distans på andra skolor. Jag tycker att du ska satsa framåt och uppåt och välja en universitets utbildning/kurs!

    Jag tycker inte heller att du ska binda upp dig på ett år om det inte är något som du verkligen verkligen brinner för och vill arbeta med i framtiden. Det låter ju som om du VILL bli polis och jag tror absolut att du kommer att bli en polis om du bara fortsätter kämpa. Att inte komma in är ju för jävligt och det tar hårt osv. Men att helt byta väg tror jag är fel.

    Jag tror också, för att komma in på något helt annat, att du ibland har lite svårt för att formulera dina tankar osv. Vi har ju känt varandra ett tag nu och jag har ju ibland missuppfattat dina åsikter och tankar i bloggen, tänk då någon som sitter och bedömmer dig på polisutbildningen som inte har en aning om vem du är därför kanske dina motiv ifrågasätts.

    Jag kan, om du vill, hjälpa dig med att slipa lite på det personliga brevet. Det är bara att säga till så sätter vi oss!

    Och sen tycker jag att du ska kämpa på för då tror jag verkligen att du kommer bli polis, skamm den som ger sig!!

    kram

    SvaraRadera
  2. ps. jag stavade fel till skam. Och jag hoppas att du vet att jag bara menar väl! Jag tycker bara inte att du ska ge upp eller välja den "nästbästa" vägen, vill du bli polis så kör vi på det lixom!!

    SvaraRadera
  3. Kursmaterialet från Lillsved känns som du ska på kollo och skapa nya vänner. Du är vilsen just nu, hade jag varit dig så hade jag jobbat kvar på ditt jobb i butik och väntat till nästa sökomgång.

    SvaraRadera
  4. Tjenare!

    Jobbar som polis sedan snart 2 år. Hittade din blogg av en slump

    intressant läsning!

    Jag sökte själv 2 ggr innan jag kom in som 29-åring. Så du har ju åldern på din sida

    Sen kan jag väl känna gällande detta blogg-inlägget, o en del av kommentarerna här...att en bra väg är helt enkelt att precis som du verkar göra: gör det du brinner för / vill göra / tycker är intressant o kul...det brukar bli bäst i längden

    att välja utbildning / sysselsättning bara för att det skulle "se bra ut" i en ansökan, är iallafall enligt mig fel väg o gå

    summa sumarum, vill jag bara säga kämpa på o gör det du brinner för, så brukar saker o ting lösa sig :)


    Mvh

    Jonas

    SvaraRadera
  5. Hej Jonas! Tack för din kommentar. Jag hoppas att jag kommer ha orken att vänta på att komma in. Det är väntan mellan antagningarna som är värst.
    Innan pliktverket fick jag höra av alla att bara vara mig själv och inte säga saker som jag tror att dom vill höra. Det sitter i lite fortfarande.
    Varför läsa något som jag tror att dom vill att man ska läsa? Att sätta mig på ett universitet för att läsa en kurs som kanske inte leder mig någonstans känns värdelöst.

    SvaraRadera
  6. Risken är att du blir en snackis på rekryteringen. Och att du inte/eller kommer in p.g.a att de tycker synd om dig. / Andreas

    SvaraRadera
  7. Jag hoppas att dom är så professionella på rekryteringen så att dom inte tycker synd om människor som inte kommer in. Merparten av dom som inte kommer in är nog riktigt besvikna och ledsna och visst, det är tråkigt men dom ska inte tycka synd om mig och varken dissa eller anta mig nästa ansökningsomgång.

    SvaraRadera
  8. Måste fråga sökt du denna omgång som var (till vår12)?:)

    SvaraRadera
  9. Bra bra!:) 3 omgångar liggandes går fort och du kan ju faktiskt komma in under dessa omgångar.

    Håll huvudet högt och kämpa på. :)

    SvaraRadera
  10. Går fort tvivlar jag på. Kommer jag in på utbildningen kommer tiden gå lite fortare men 1½ år kan inte gå fort..

    Mitt huvud är högre än någonsin! =)

    SvaraRadera